Kurser för alla raser

För aktuella kurser att anmäla till, se kursanmälan!

Det går bra att gå kurs även utan hund (som åhörare). Hel kurs eller enstaka tillfälle. Det är då halva priset.

Valpkurs

5 ggr
Valpkurs: Följsamhet-kontakt-koppelträning, inkallning, stanna kvar, avkoppling, stopp. Kontaktövningar. På teorin går vi även igenom viktiga begrepp som tex inlärning, hundens behov, problemlösningar.

Vardagslydnad
5 ggr
Fortsättning på valpkursen där vi jobbar vidare med momenten. Går även bra om man gått valpkurs på annat håll eller har motsvarande kunskaper.

Viltspårkurs
5 ggr
För dig som vill ha en rolig aktivering med din hund. Vi lär hunden följa ett spår som vi lagt ut. När man tränar viltspår är hunden i sele och lina. Inga förkunskaper krävs, du kan vara nybörjare eller så har du erfarenhet sedan tidigare och då hjälper jag er utifrån var ni är i er träning idag. Vi tränar mot start i anlagsklss, som aktivering eller som eftersökshund "på riktigt". 

Träning/kurs för retrievers:
Dessa träningar är endast för retrievers som tränar för jakt/prov.
Även för spaniels med samma mål.

En dag eller halvdagsträningar
Jag lägger upp en träning för en grupp på max 6 deltagare. Skott och fina marker ingår. Ibland  även vatten (efter årstid).


Apportering-basic-jaktlydnad
5 ggr
Från 8 mån. För de som har en hund med allmänlydnad. Här jobbar vi med grunderna för en apportör. Lydnad, tecken och signaler. 

Stress/pip/gnäll? Jag har ett "koncept" och ett även ett kompendium i ämnet. Jag kan även hålla föredrag ang detta.

Vill du vara med och apportera på jakt? Skicka förfrågan så återkopplar jag.

Jag kan ha kurser/grupper/dagar i andra ämnen. Jag kan skräddarsy en kurs, dag, helg efter era önskemål. Även träningshelg med boende och ev mat kan ordnas. Hör av er med förfrågan.

Jag leder även kurser på annan ort. Välkommen med förfrågan.

 

Privatträning:
Privatträning när det gäller hunduppfostran eller retrieverträning (även spaniel när det gäller apportering/dirigering). 
Privatträning behöver inte vara att man har problem med något. Man hinner få en bra träning med mycket tips  på 1-2 timmar. Gäller det retrieverträning får man ett upplägg efter önskemål med skott eller apportkastare om så önskas.


Önskemål:
Söker du en kurs som är full eller någon kurs som inte finns i kursutbudet? Skicka gärna en intresseanmälan via kursanmälan. Om det finns många som önskar samma kan jag titta på om det går att ordna.

 

Kursregler:
Anmälan är bindande. Det betyder att du är skyldig att betala för hela kursen om du lämnar återbud senare än 10 dagar innan kursstart. 

Löptikar kan förekomma på kursen, men vi anpassar för att minska störningen.

Om du inte har möjlighet att komma på något kurstillfälle har jag inte möjlighet att betala tillbaka för det tillfället.

Det går bra att fler i familjen följer med på kursen. Dock kan inte andra personer utanför familjen följa med.

Du ansvara för din hund (sk strikt hundägaransvar). Jag tar inte ekonomiskt ansvar för hund eller personskada.

 

_F8T0007 - kopia

Kellie

 

IMG_4491
Vera på viltspårkurs

 

IMG_8620 (2)

Luna skickas på dirigering

 

IMG_0730 (2)
Doris 5 mån och Irländsk varghund på valpkurs!

 

beagle
Rambo på valpkurs (fika och teori)